maandag 17 maart 2014

Terwin: om voor te smelten

Vorige week kregen we bezoek van Grant en Ian van Terwin Ltd. Twee rasechte Britten die ons de met de liefde voor extrusie kwamen besmetten.

Terwin is al sinds meer dan 40 jaar fabrikant van smelt drukopnemers, een echt familiebedrijf met een hele mooie geschiedenis. 
Ze startten als Europese poot voor een Amerikaans bedrijf, en toen ze net grond gekocht hadden en de eerste stenen legden van hun nieuwe fabriekspand van waaruit de Europese markt zou bediend worden, trok het Amerikaans bedrijf zich terug, en stonden vader en zoon Winter letterlijk met lege handen. Plaats voor een productie, maar geen product.


 Natuurlijk bleven ze niet bij de pakken zitten. Met de ervaring die ze opgebouwd hadden, gingen ze meteen aan de slag. Ze kenden de extrusiewereld beter als geen ander en kenden de vele kwaliteiten maar evengoed minpuntjes van de transmitters die ze voorheen verkochten.
Ze beslisten hun eigen smeltdruktransmitter te maken die beter, sterker en ecologischer zou zijn dan de andere, gedreven vanuit vakkennis, liefde voor het vak en een vastberadenheid die u zich wel kan inbeelden.

40 jaar later worden de Terwin smelt druktransmitters verdeeld over de hele wereld, en zijn ze het duurzame en sterke alternatief voor vele andere merken. Een mooi succesverhaal van een klein familiebedrijf. Wij voelden meteen de klik.

Tony De Backer was voorheen agent voor Terwin in België. Met zijn 77 lentes denkt hij nu aan pensioen en draagt hij de fakkel over aan ons.

Met veel passie zullen wij Terwin op de BENELUX markt gaan verdelen. Wij kregen al een boeiende training van Grant himself, en eind deze week worden we verwacht in het Vlaams Kunststof Centrum (beter: Flanders Plastic Vision) voor een opleiding over het echte proces van extrusie. Zo kunnen we bij Retec ons vaandel hoog houden: wij willen onze producten en de applicaties waarin ze gebruikt worden ook echt kénnen. Dat verwacht u toch van ons?