vrijdag 18 februari 2011

It runs in the family

Eén van onze meest succesvolle producten is de Kubler Bypass of in keurig Nederlands : het Kubler magnetisch peilglas

Het meetprincipe is zeer eenvoudig, en is gebaseerd om mijn persoonlijk favoriete natuurkundeproef uit mijn lagere schooltijd, nl. de wet van de communicerende vaten.



De bypass (=het peilglas) wordt op de tankwand gemonteerd, de vloeistof van de tank komt in het peilglas, de buis, terecht, en blijft op dezelfde hoogte staan als de vloeistof in de tank. 
Een vlotter drijft in de buis op de vloeistof. 
Een magneet in die vlotter stuurt kleine rolletjes aan die naar hun rode kant rollen als het niveau stijgt, en weer maagdelijk wit worden bij dalend niveau.
Prachtig. Simpel. Een verademing in onze sector van meettechniek ;-)


De Kuebler peilglazen zijn wereldberoemd. Opa Kubler bouwde een sterk merk uit, dat door iedereen als het sterkste en beste bevonden werd. Terecht.
Maar zoals dat gaat bij sommige succesvolle opa's, wilden alle kinderen en kleinkinderen een graantje van het succes meepikken. Daarom is Kubler/ Kübler/ Kuebler nu te vinden op de Franse, Duitse en Zwitserse markt. 1 familienaam, 3 fabrieken, .... maar gelukkig voor u is er één bekende dealer, Retec. Eén van onze grote klanten spreekt trouwens niet over Kuebler, ... maar over "Retec-buizen", en dat vinden wij zeer OK. 
Ook wij zijn graag een sterk merk !