woensdag 27 juni 2012

Kostbaar water

Water is een kostbaar goed. We moeten drinkbaar en zuiver water koesteren, afvalwater controleren en beheersen, en het water van zeeën, meren in rivieren goed monitoren en in de gaten houden - want een verwittigd man is er twee waard in tijden van overstroming.

In Zwitserland, waar zuiver water nog gewoon lijkt te zijn, is met al jarenlang bezig met hydrologie. Onze fabrikant ontwikkelde er de Watermanager - een toestel dat een duidelijk beeld geeft over het niveau van het water in meren en rivieren. Te bekijken van op afstand, zelfs vanuit de luie zetel, en dankzij een paar nauwkeurig gekozen alarmfuncties ook dé manier om maatregelen te nemen bij sterk stijgend waterniveau.

Met de overstromingen van de laatste jaren is ook de Belgische overheid sterk geïnteresseerd geraakt in Hydrologie en watermanagement. Aquafin keurde net een project goed waarbij we in de komende twee jaar een paar tientallen systemen gaan plaatsen op verschillende sites in het land. Na maanden van testen en vergelijken werd onze Watermanager er als beste uitgekozen en is er groen licht. Ook VMW is  volop mee bezig. 
Waterbeleid is een belangrijke zaak. Wij werken er graag aan mee.