maandag 4 april 2011

Hydrostatische druk - de voordelen van Klay op een rijtje

Vandaag publiceren wij nieuwe pagina's op onze website. Geheel gewijd aan de hydrostatische druktransmitters van Klay. We maken met trots extra webruimte vrij voor deze transmitters die op vlak van engineering en mogelijkheden echt wel "top of the bill" zijn.


Het verhaal van Klay startte in Nederland, al meer dan 30 jaar geleden. Vanuit de vraag van klanten werden nieuwe transmitters ontwikkeld. Klay legde zich al heel gauw toe op "specials" - tot op heden ook hun exclusieve visitekaartje. Klay ontwikkelt  en produceert hun transmitters zelf, waardoor ze indien nodig helemaal op maat van de klant kunnen gemaakt worden.
Klay is ook  heel uniek in zeer bijzondere proceskoppelingen (meer dan 50 types !), state-of-the-art temperatuurcompensatie, ijzersterke membranen, CIP, en ga zo maar verder. 


30 jaar en vele vele transmitters later, wordt Klay vertegenwoordigd over de ganse wereld. Voor Retec en de Belgische markt, zijn vooral de reeks van druktransmitters "8000 en 2000 SAN" aan de orde. Wij hebben deze toestellen in dienst in grote farmaceutische en scheikundige bedrijven waar zeer hoge veiligheidsnormen gelden. Ook de grootste Belgische zuivelfabrieken hebben een pak Klays voor de niveaumeting in hun productieproces - daar is de temperatuurcompensatie en zijn de hygiënische koppelingen dan weer een belangrijk punt. Ook moeilijke media zoals tandpasta, choco en yoghurt zijn een koud kunstje voor de transmitters.

Binnenkort gaan we met het team naar Dwingeloo voor opleiding. Ik kijk er alvast naar uit !